2009-01-15

Du är ju tjej. Du är ju tjej!

Ape lutar sig förtroligt fram över disken,
möter hans blick och framför sitt ärende.
- Solstickan. Tändstickor.
- Vi har det. Men de är dyrast.
- Vi tar dem.
- 4 kr, tack.

Efter Pressbyrån tog vi 811:an ut till landsbygden för att delta i folkfesten där vi skulle socialisera med kattflickor, alppojkar, fjärilstanter, bäbisgubbar, en tjuvbjörn och en och annan shejk. Vi drack madeirakopia ur fickplunta, vi dansade till 90-talets radioplågor och tände eld på löpande band. Shejken påstod för övrigt vid något tillfälle att rochas betyder ”röd” och inte alls ”det ligger skönt i munnen”. Jag är dock långt ifrån överbevisad och hänvisar fortfarande till originaldefinitionen.

Andra saker hände. Det var polarbröd i en cementblandare. Det var en man som letade bröst på en tändsticka och fick en knytnäve i ryggen av en annan. Vidare var det minst två män som blev nekade att dansa med Ape.

Ape ägnade istället sin tid åt att kramas. Ape kramade B, Ape kramade främlingar, Ape gruppkramades och jag tror även Ape kramade sig själv ibland, när ingen såg på. Själv var jag närapå modest. Jag muckade gräl med färre än tio personer, jag drack mindre sprit än jag gjort när jag kräkts och jag dansade ovanligt påklätt. Sammanfattningsvis tycker jag att både min och Apans oväntade utveckling är högst intressant men tänker inte motarbeta en eventuell regression.

Det var allt.

Och här (märk bäbis)!

3 comments:

Anonymous said...

WOW! Unt och allt, det var otroligt lyckat. Troligtvis för att jag inte var där och spridde min pessimism.

Mousse said...

Ja, samma unt som tydligen hade benämnt oss som "killgäng". Älska.

Lolita said...

Haha. Stod det i pappersexemplaret? (lyckas inte hitta något matnyttigt på unt.se)

Samma unt som placerat Ellahes text brevid min bild, där det stod att hon hade man och två barn, varpå Babys lärare var lite fundersamma och något imponerade då jag hade hunnit med det, trots mina ynka 23år.
(att notera är att om jag vore en Afghansk kvinna hade jag haft minst fem barn, samt möjligtvis en eller två hustrur att dela min man med..)