2008-04-17

Estetiska ord.

Denna vecka samlar jag på ord.
Var god dela med er av det ord ni finner mest estetiskt tilltalande. Betydelsen av ordet behöver inte vara vacker på något vis, utan det ska vara själva bokstavskombinationen som är estetiskt tilltalande.

(utomstående läsare är självklart välkomna att deltaga!)


4 comments:

Mousse said...

Om jag orkade skulle jag dela med mig av mitt favoritord, all times, all categories. Fast det kanske jag redan nämnt. Nån gång under crazy gymnasietid.

Kanske imorgon.

Tills dess kan jag bara säga att fransmännen är härligt galna. Men eventuellt lite rasistiska. Reklamen syftar ju till att typ varna för AIDS, om jag kommer ihåg det rätt (?) och så är aids personifierat som svart, och offret och miljön är framställt som vitt, vitt, vitt. Lite som att säga stackars vita människor är potentiella offer för AFRIKAS och afrikanernas sjukdom. Le racisme!

Jag spenderar tid i bloggvärlden, är vad jag gör.

Mousse said...

också.


Det är det mest kompletta ordet i det svenska språket. Detta upptäckte jag någon gång efter att jag nån gång för längesen lärt mig bokstavera saker i blyerts, med min tafatta vänsterhand. Alla ord blev så fula. Alla utom också. (med små bokstäver.)

Ordet börjar med en ring. Vackert, vackert. Slutar med ett a med en ring uppepå. Vackert, vackert. Efter o:et kommer a:et sedan går det upp, likt en våg, till ett klimax av k. Sedan gå det sakta utför igen, vackert, mjukt. Det är en sådan bokstavlig, ljudlig och bildlig symmetri, samtidigt som ingen bokstav repeteras. Detta skapar unicitet, varje bokstav står för sig själv, samtidigt som de skapar något vackert tillsammans. Konstnärligt tilltalande, både mjuk och hård till sin utformning. Inte för mycket krusiduller, inte för lite. Och ett fruktansvärt praktiskt ord!

också.

Jag håller på att skapa någon sorts väggbonad där ordet ska finnas med. Men bara i tanken, än så länge.

Ape said...

Jag är inte så duktig på ord som ser fina ut, det tar lite för mycket tid för mig. Men jag är svag för hur DEATH ser ut. Jag är oxå svag för hur MOIST låter.

På svenska så...ja, vet inte riktigt, men TUNNELBANA är fint.

Lolita said...

Jag gillar er.